top of page

Tréninganyag fejlesztés civil szervezetek számára

erasmus-logo-high-resolution.jpg

Társadalmi Bázis program

A Techsoup Europe hálózat tagjaival együttműködve, az Erasmus + program támogatásával munkatársaink képzéseken vesznek részt, amely által fejleszteni tudjuk a NIOK képzési kínálatát, tréninganyagait olyan témákban, amelyek a civil szervezetek digitális kompetenciáit erősíti a működésük, főként az ügyfelekkel való kapcsolattartás, kommunikáció terén.

 

A képzések tematikája:

 

  • hatékony kommunikációs stratégiaépítés civil szervezetek számára

  • a civil szervezetek segítése a digitális átalakulás útján

  • a szűkülő civil tér ellentételezése: hogyan érinti a dezinformáció a civil társadalmat, és hogyan lehet azt ellensúlyozni digitális média írástudás és ellennarratívák által

  • hatékony civil kampányok, történetmesélés és pozitív narratívák kialakítása

A képzések 2020. folyamán kerülnek megrendezésre Törökországban, Ausztriában, Lengyelországban és Romániában.

A NIOK Alapítvány 2016 óta segíti a civilszervezeteket a beágyazottságuk, fenntarthatóságuk és társadalmi bázisuk építésében. A NIOK szakértői hálózata bevonásával intenzív támogatást nyújt elsősorban kommunikációs és adományszervezési területeken. 

GivingTuesday / #AdakozóKedd

Civil Díj

A Civil Díj életre hívásával a NIOK Alapítvány és együttműködő partnere, a Civil Iránytű Alapítvány célja, hogy felhívja a szektor és a társadalom figyelmét azokra a civil kezdeményezésekre, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el, különösen innovatívak, rendkívüli összefogást generáltak, változást indítottak el, vagy “csak” jó példával szolgálnak a többi civil számára. A Civil Díjat minden évben szakmai zsűri ítéli oda több kategóriában, nyilvános pályázati szakaszt követően. A közönségdíj nyertese pedig online szavazáson kerül ki a döntőbe jutott szervezetek közül.

Az #AdakozóKedd - nemzetközi nevén #GivingTuesday - egy globálisan terjedő mozgalom, melynek célja hogy legyen egy nap, amikor minden az adományozásról, a jótékony cselekedetekről, és ezek ünnepléséről szól.

2014-ben indítottuk első #AdakozóKedd kampányunkat, mert  fontosnak tartottuk, hogy a Giving Tuesday mozgalmat megismerje az egész ország, megteremtsük hazánkban is az adományozás napját.

 

2017-től a NIOK Alapítvány lett a Giving Tuesday mozgalom hivatalos magyarországi nagykövete. Kampányainkkal igyekszünk minél több embert adományozásra, a civilszervezeteket pedig saját ötletek megvalósítására buzdítani #AdakozóKedd alkalmából.

Könyvtár

Civil Tech Hub

A NIOK Szakkönyvtára nyilvános könyvtár, elsődleges feladata a nonprofit szférában tevékenykedő szervezetek számára szükséges szervezet-ismereti információk biztosítása, folyamatos gyűjtése, karbantartása.

Magyarországon egyedülálló, folyamatosan bővülő gyűjteményünk alapvető küldetése a civil, nonprofit szakirodalom összegyűjtése, a civil szakemberek, felsőoktatásban hallgatók és érdeklődők támogatása a civil szektorral és a szervezetekkel kapcsolatos adatok, elemzések, háttéranyagok megismerésében.

 A Microsoft Magyarország támogatásával létrehozott Civil Tech Hub célja, hogy civil szervezetek számára rendezett képzéseknek, találkozóknak, beszélgetéseknek és más eseményeknek adjon helyet. Az inspiráló térben a civilek olyan megoldásokkal és technológiákat ismerhetnek meg, amelyek munkájukat segítik, hatékonyabbá teszik, és közelebb viszik a szervezeteket céljaik megvalósításához, küldetésük teljesítéséhez. Az első képzéssorozat várhatóan szeptemberben indul, az aktuális rendezvényekről a Facebook oldalunkon tájékozódhatsz.

NIOK, CIVIL TECH HUB
AdkozóKedd, GivingTuesday
Civil Díj

MINDIG KITALÁLUNK VALAMIT.

 ISMERD MEG TOVÁBBI TEVÉKENYSÉGEINKET!

Programjaink

bottom of page