A NIOK ALAPÍTVÁNY FÜGGETLEN, KÖZHASZNÚ CIVILSZERVEZET.

A NIOK

 

Ennek érdekében dolgozunk és fejlesztjük programjainkat, melyek javítják a szervezetek szakszerűségét, eredményességét, és erősítik a civil szektor közigazgatáshoz, üzleti szférához és a társadalom egészéhez fűződő kapcsolatát.

Alapvető értéknek tartjuk az erős, alulról építkező civil társadalmat. Küldetésünknek eleget téve azt szolgáljuk, hogy a civilszervezetek megerősödjenek az értékteremtésben, s mindezt hatékonyan, fenntartható módon, átláthatóan tehessék.

Székhely: 1122 Budapest, Maros utca 23., mfszt. 1.
Könyvvizsgáló: NP Audit Tanácsadó Kft.
Adószám: 18063710-2-43
Számlaszám: MagNet Bank 16200106-11596972

A NIOK Alapítványt a Nonprofit Kutatócsoport alapította 1993-ban, majd a bíróság bejegyezte 1994-ben.
 

Az alapítói jogokat jelenleg magánszemély gyakorolja.

A NIOK Alapítvány kuratóriumának tagjai:

Jellen Kornél, a kuratórium elnöke

  Net-Investment vezérigazgató, befektetési szakértő

 

• Guzsaly Péter
  partnerkapcsolati vezető - Skool

Kirschner Péter

  médiatanácsadó

Liptay Gabriella

  kommunikációs szakértő, a KPMG Magyarország marketing és kommunikációs igazgatója

Marschall Miklós
  Transparency International Nemzetközi Titkárságának európai igazgatója majd általános igazgató-helyettese (1999-2017). Nyugdijas

Scsaurszki Tamás

  Gyökerek és Szárnyak Alapítvány kuratóriumi tag

Varga Éva

  Független tanácsadó, társadalmi vállalkozás és befektetés témában

Küldetésünk, hogy a civil társadalom Magyarországon a civilszervezetek munkája által is erősebbé és fontosabbá váljon.

KÖZÖSEN A CIVILEKÉRT!

 EHHEZ ÉRTÜNK, EZT CSINÁLJUK.

A csapat

 

Gerencsér Balázs

Igazgató

Balázs a NIOK igazgatójaként több évtizedes civil szektor fejlesztő tapasztalattal rendelkezik, a kezdetek óta foglalkozik adománygyűjtéssel, különös tekintettel az 1%-ra. Tréner, facilitátor és közösségfejlesztő.A legutóbbi időben - az Alapítvány vezetésén túl- a fenntarthatóság, a függetlenség kérdései, illetve a civilszervezetek kapcsolatainak építése foglalkoztatja leginkább.

Porkoláb Anikó

Programvezető

Nemzetközi kapcsolatok építője, nemzetközi projektek koordinátora. A nonprofit.hu portál megálmodójaként a nonprofit szektor kérdéseinek, problémáinak alapos ismeretével rendelkezik, a NIOK első adományozási portáljának elindítójaként pedig adományszervezés, és 1% terén is óriási tapasztalatokkal bír.

Sticklné Fodor Aranka

Irodavezető

Pénzügyi- és irodavezetőként felel a NIOK mindennapi működéséért. Mindent tud a szektort érintő bevallási határidőkkel, könyvelési és könyvvizsgálati kérdésekkel kapcsolatban. Mindezek mellett képes a NIOK szolgáltatásainak pénzügyeit is átlátni, rendben tartani.

Bécser Vera

Programvezető

A NIOK programvezetője, telefonos adománygyűjtéssel, civileket támogató projektekkel és digitális eszközökkel foglalkozik. Eredetileg közgazdászként és fotográfusként végzett, a pénzügyi szektorban dolgozott, majd Hollandiában tanult művészet- és médiaelméletet. Ezután itthon szabadúszóként fotó és videóprojektek vezetésével foglalkozott, és a civil szférában találta meg a szívügyét: oktatási és ifjúsági programok koordinálásával, illetve hátrányos helyzetű fiatalok fejlesztésével.

Baló Vera

Gyakornok

Baló Vera a NIOK gyakornoka, 21 éves végzős közgazdász hallgató. Egyetemi évei alatt kezdett el vállalati társadalmi felelősségvállalással, ezen keresztül pedig nonprofit szervezetekkel foglalkozni, jelenleg a szakdolgozatát is ehhez kapcsolódva írja. Így került a NIOK-hoz is, ahol a szakmai gyakorlatát teljesíti jelenleg. 
Fontosnak tartja, hogy a korosztálya is vállaljon szerepet a különböző társadalmi célok kapcsán és a civil szférában is.

Hegyes Ferenc

Technikai programkoordinátor

nonprofit.hu és a NIOK Hírlevél önkéntes szerkesztője, az adatbázis karbantartója, technikai fejlesztések támogatója, s mint ilyen, hihetetlen mennyiségű adat és szektorbeli tudás birtokosa. Ha valamire esetleg nem tudja a választ, akkor is tudja, hol, mit és kit kell keresni, hogy az információ minél gyorsabban napvilágra kerüljön.

Please reload

Gergely Anna Boglárka

Adjukössze programvezető // Fundraising tanácsadó

Több mint 10 éve dolgozik már a szakmában, nemzetközi non-profit szervezetnél szerzett széleskörű szakmai tapasztalatai később ügynökségnél fejlesztette tovább, ahol nagyvállalatok CSR kommunikációs projektjeit menedzselte. Elkötelezett a társadalmat érintő ügyek iránti, a vállalati adományozás a közösségi adományozási kultúra népszerűsítése a szívügye.  A NIOK kommunikációja mellett az adjukossze.hu program vezetője.

Makádi Zsófia

Programvezető

Zsófi másfél évtizedes tapasztalattal rendelkezik szervezeti fenntarthatóság és fejlesztés, forrásteremtés és kommunikációs területeken. Fő szakterülete a kiemelt adományozói kapcsolatok, a céges és alapítványi együttműködések. Programvezetőként a civilszervezetek társadalmi beágyazottságával, a NIOK kapacitásfejlesztési programjaival foglalkozik, és ő felel a nemzetközi és helyi adományozói kapcsolatokért.

Scheili Renáta

Programvezető

Rena több mint tíz éve dolgozik a civil szektorban, elsősorban önkéntesmenedzsmentben, követes és közösségi adománygyűjtésben, valamint adományozói kapcsolattartásban szerzett tapasztalatot. A NIOK Civil Díj programját vezeti, és a társadalmi bázisépítés program koordinátora.

Tóth Zsófia

Közösségi média munkatárs

Zsófi  8 éve kötődik a civil szektorhoz, egyetemi tanulmányai után kezdett el önkénteskedni egy környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetnél, azóta is rengeteg élménnyel, kapcsolódással gazdagodik folyamatosan. A NIOK-nál a közösségi média, főleg a Facebook kommunikáció tartozik hozzá. Zsófi  igyekszik összekötő kapocs lenni a szervezet és követői között és a civilség üzenetét eljuttatni minél több emberhez.

Farkas Boglárka

kommunikációs tanácsadó

Farkas Boglárka kommunikációs tanácsadóként viszi a NIOK kommunikációját. Társadalomtudományi diplomája mellett újságíró szakmát végzett. Dolgozott szerkesztőségében,digitális marketing ügynökségnél, ahol többek közt civileknek szóló kommunikációs tréningeket vezetett. Több nemzetközi civil szervezet kommunikációs munkatársa volt az elmúlt években, például a hazai Habitat for Humanity, illetve az Orvosok Határok Nélkül (Médecins sans frontières). Néhány évig Párizsban, majd rövid ideig Prágában élve széles körű, nemzetközi tapasztalattal rendelkezik.

Tóth Balázs

Programvezető

A NIOK Alapítvány szoftveradományozási programjának és a telefonos adománygyűjtési szolgáltatásának koordinálója. A szoftveradományozási programba regisztrált ügyfelek kapcsolattartója. Mindezek mellett adatgyűjtési- és rendezési guru is, ezzel támogatva a NIOK nem kevés adminisztrációt igénylő programjainak pontos és szakszerű kezelését is.

Please reload

ÁTLÁTHATÓK VAGYUNK.

Etikus működés

 

A NIOK Alapítvány kezdeményezője és aláírója az Adománygyűjtő Szervezetek Etikai Kódexének, melynek előírásait magára nézve kötelezőnek fogadja el.

A szervezet gazdálkodását az Alapítvány Felügyelő Bizottsága, illetve az Alapítvány által megbízott könyvvizsgáló ellenőrzi. A szervezet (személyes adatokat tartalmazó vagy egyéb ok miatt nem publikus) irataiba bárki betekinthet előzetes egyeztetés után a NIOK Alapítvány irodájában.

A NIOK Alapítvány adatai az adjukösszén: 

Panaszkezelési beszámolók

Közlemény az 1% felhasználásáról

Adományozási beszámolók

Közhasznúsági jelentések/mellékletek

Éves beszámolók

KSH jelentések

HALLATJUK A HANGUNKAT.

Sajtó

 

KOMOLYAN VESZNEK MINKET.

Referenciák

 

CIVIL

VÁLLALATI

A felkészítésen, és a kampányfilmen túl is folyamatosan kaptuk a jótanácsokat, a biztatást, ötleteket a posztoláshoz, pontos ütemtervet és annak következetes számonkérését.

/ Snétberger Zenei Tehetség Alapítvány

További szervezetek, amelyeknek adománygyűjtési tanácsadással, tréninggel, kampánymentorálással segítettünk:

Mit jelent nekem a NIOK? Megkérdőjelezhetetlen szakmai felkészültséget, újító szellemű hozzáállást, kitartást, a munkájukba vetett rendíthetetlen hitet, nyitottságot, kedvességet és segítőkészséget. Kezdeményezéseik, mint az adományportál nem csak a civileknek kínál új adománygyűjtési formát, de nagy szerepet játszik a társadalmi szemléletformálásban is.

Kitartásuk és hitük irigylésre méltó. Volt, hogy hosszú hónapokra nyúló,  többoldalú egyeztetések alkalmával ők voltak azok, akik időről-időre előre lendítették a sokszor megrekedt egyeztetéseket. Valahányszor civil partner keresésével hozzájuk fordultam, mindig volt akár több javaslatuk is, még akkor is, amikor a leglehetetlenebb tárgyak adományozásáról volt szó.

/ Márton Csilla, Magyar Telekom

További vállalati, ügynökségi partnereink, akikkel együtt dolgoztunk:

Show More
NIOK Alapítvány logo

ADOMÁNYOZÁSI MEGOLDÁSOK

SZOFTVER ADOMÁNYOK

1122 Budapest

Maros utca 23. mfszt. 1.

kapcsolat@niok.hu

etikus adománygyűjtő szervezet logo
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

#adnimenő

Az oldal tulajdonosa és üzemeltetője a NIOK Alapítvány.  © 2016  Minden jog fenntartva.

PARTNEREINK

D_logo.jpg
IMEDIA Kft.

Büszkék vagyunk rá, hogy itthonról és külföldről is támogatott, etikus adománygyűjtő szervezet vagyunk.

Telekom