A NIOK ALAPÍTVÁNY FÜGGETLEN, KÖZHASZNÚ CIVILSZERVEZET.

A NIOK

 

Ennek érdekében dolgozunk és fejlesztjük programjainkat, melyek javítják a szervezetek szakszerűségét, eredményességét, és erősítik a civil szektor közigazgatáshoz, üzleti szférához és a társadalom egészéhez fűződő kapcsolatát.

Alapvető értéknek tartjuk az erős, alulról építkező civil társadalmat. Küldetésünknek eleget téve azt szolgáljuk, hogy a civilszervezetek megerősödjenek az értékteremtésben, s mindezt hatékonyan, fenntartható módon, átláthatóan tehessék.

Székhely: 1122 Budapest, Maros utca 23., mfszt. 1.
Könyvvizsgáló: NP Audit Tanácsadó Kft.
Adószám: 18063710-2-43
Számlaszám: MagNet Bank 16200106-11596972

A NIOK Alapítványt a Nonprofit Kutatócsoport alapította 1993-ban, majd a bíróság bejegyezte 1994-ben.
 

Az alapítói jogokat jelenleg magánszemély gyakorolja.

A NIOK Alapítvány kuratóriumának tagjai:

Jellen Kornél, a kuratórium elnöke

  Net-Investment vezérigazgató, befektetési szakértő

 

• Guzsaly Péter
  partnerkapcsolati vezető - Skool

Kirschner Péter

  médiatanácsadó

Liptay Gabriella

  kommunikációs szakértő, a KPMG Magyarország marketing és kommunikációs igazgatója

Marschall Miklós
  Transparency International Nemzetközi Titkárságának európai igazgatója majd általános igazgató-helyettese (1999-2017). Nyugdijas

Scsaurszki Tamás

  Gyökerek és Szárnyak Alapítvány kuratóriumi tag

Varga Éva

  Független tanácsadó, társadalmi vállalkozás és befektetés témában

Küldetésünk, hogy a civil társadalom Magyarországon a civilszervezetek munkája által is erősebbé és fontosabbá váljon.

KÖZÖSEN A CIVILEKÉRT!

 EHHEZ ÉRTÜNK, EZT CSINÁLJUK.

A csapat

 
Igazgató

Gerencsér Balázs

Igazgató

Balázs a NIOK igazgatójaként több évtizedes civil szektor fejlesztő tapasztalattal rendelkezik, a kezdetek óta foglalkozik adománygyűjtéssel, különös tekintettel az 1%-ra. Tréner, facilitátor és közösségfejlesztő.A legutóbbi időben - az Alapítvány vezetésén túl- a fenntarthatóság, a függetlenség kérdései, illetve a civilszervezetek kapcsolatainak építése foglalkoztatja leginkább.

Szenior Programvezető

Makádi Zsófia

Szenior Programvezető

Zsófi másfél évtizedes tapasztalattal rendelkezik szervezeti fenntarthatóság és fejlesztés, forrásteremtés és kommunikációs területeken. Fő szakterülete a kiemelt adományozói kapcsolatok, a céges és alapítványi együttműködések. Programvezetőként a civilszervezetek társadalmi beágyazottságával, a NIOK kapacitásfejlesztési programjaival foglalkozik, és ő felel a nemzetközi és helyi adományozói kapcsolatokért.

Programvezető

Scheili Renáta

Programvezető

Rena több mint tíz éve dolgozik a civil szektorban, elsősorban önkéntesmenedzsmentben, követes és közösségi adománygyűjtésben, valamint adományozói kapcsolattartásban szerzett tapasztalatot. A NIOK Civil Díj programját vezeti, és a társadalmi bázisépítés program koordinátora.

Programvezető

Bécser Vera

Programvezető

A NIOK programvezetője, telefonos adománygyűjtéssel, civileket támogató projektekkel és digitális eszközökkel foglalkozik. Eredetileg közgazdászként és fotográfusként végzett, a pénzügyi szektorban dolgozott, majd Hollandiában tanult művészet- és médiaelméletet. Ezután itthon szabadúszóként fotó és videóprojektek vezetésével foglalkozott, és a civil szférában találta meg a szívügyét: oktatási és ifjúsági programok koordinálásával, illetve hátrányos helyzetű fiatalok fejlesztésével.

Szerkesztő, adminisztrátor

Domján Dániel

Szerkesztő, adminisztrátor

Az önkéntesség mindig jelen volt az életében, és öt éve munkájával is a nonprofit szektort erősíti. A NIOK-hoz 2021-ben csatlakozott, a nonprofit.hu, a NIOK Hírlevél valamint az adjukössze.hu junior szerkesztőjeként. A kapcsolódó felületek szerkesztésével, adminisztrációjával, és az esetlegesen felmerülő problémák gyors és hatékony megoldásával segíti a NIOK Alapítvány munkáját.

Kommunikáció

Kovács Réka

Kommunikáció

Réka amióta az eszét tudja a civil szektor különböző területein dolgozik. Leginkább környezetvédelmi és szociális kérdések érdeklik, emellett az egyetemen közösségszervezést tanult. A NIOK-ban kommunikációval, ezen belül a Nonprofit.hu és az Adjukössze.hu Facebook oldalaival foglalkozik.

Önkéntes technikai programkoordinátor

Hegyes Ferenc

Önkéntes technikai programkoordinátor

A nonprofit.hu és a NIOK Hírlevél önkéntes szerkesztője, az adatbázis karbantartója, technikai fejlesztések támogatója, s mint ilyen, hihetetlen mennyiségű adat és szektorbeli tudás birtokosa. Ha valamire esetleg nem tudja a választ, akkor is tudja, hol, mit és kit kell keresni, hogy az információ minél gyorsabban napvilágra kerüljön.

Szenior Programvezető

Porkoláb Anikó

Szenior Programvezető

Nemzetközi kapcsolatok építője, nemzetközi projektek koordinátora. A nonprofit.hu portál megálmodójaként a nonprofit szektor kérdéseinek, problémáinak alapos ismeretével rendelkezik, a NIOK első adományozási portáljának elindítójaként pedig adományszervezés, és 1% terén is óriási tapasztalatokkal bír.

Szenior Programvezető

Sczígel Andrea

Szenior Programvezető

Andi kommunikáció, CSR, sales, forrásszervezés területeken dolgozott, ahol vezető pozíciókban is kipróbálta magát mind a for profit, mind a nonprofit szférában. Az elmúlt 7 évben adománygyűjtés területen tapasztalatot szerzett vállalati együttműködések, E-mail marketing, CRM management, social média eszköztáron alapuló forrásszervezés, továbbá közösségi adományozás és követes gyűjtés terén is. Programvezetőként az adjukossze.hu működtetéséért, kampányaiért, fejlesztéséért felel, tanácsadóként segíti a programban résztvevő szervezetek fundraising tevékenységét.

Programvezető

Tóth Balázs

Programvezető

A NIOK Alapítvány szoftveradományozási programjának és a telefonos adománygyűjtési szolgáltatásának koordinálója. A szoftveradományozási programba regisztrált ügyfelek kapcsolattartója. Mindezek mellett adatgyűjtési- és rendezési guru is, ezzel támogatva a NIOK nem kevés adminisztrációt igénylő programjainak pontos és szakszerű kezelését is.

Program asszisztens

Asztalos Krisztina

Program asszisztens

Az egyetemi évek alatt az önkéntesség, a nagyvállalati munkájában CSR programok szervezése, majd másoddiplomaként civil tanulmányok folytatása jelentette Kriszti életében a kapcsolatot a civil szférával. 2021-től a NIOK csapatának tagjaként képviseli és támogatja a civil szervezeteket, program asszisztensként segíti a csapat munkáját.

Irodavezető

Sticklné Fodor Aranka

Irodavezető

Pénzügyi- és irodavezetőként felel a NIOK mindennapi működéséért. Mindent tud a szektort érintő bevallási határidőkkel, könyvelési és könyvvizsgálati kérdésekkel kapcsolatban. Mindezek mellett képes a NIOK szolgáltatásainak pénzügyeit is átlátni, rendben tartani.

Önkéntes

Baló Vera

Önkéntes

Végzős közgazdász hallgatóként kezdett gyakornoki munkát a NIOK-nál, főként a programvezetők munkáját segítve, majd a Giving Tuesday (Adakozó Kedd), valamint a Mobildonor programok felelőse volt. Jelenleg külföldi tanulmányai alatt önkéntesként segíti a NIOK munkáját.

ÁTLÁTHATÓK VAGYUNK.

Etikus működés

 

A NIOK Alapítvány kezdeményezője és aláírója az Adománygyűjtő Szervezetek Etikai Kódexének, melynek előírásait magára nézve kötelezőnek fogadja el.

Törekszünk rá, hogy szolgáltatásainkban és eseményeinken biztonságos feltételeket és közeget teremtsünk minden résztvevő számára, működésünk alapelvei itt olvashatóak.

 

A szervezet gazdálkodását az Alapítvány Felügyelő Bizottsága, illetve az Alapítvány által megbízott könyvvizsgáló ellenőrzi. A szervezet (személyes adatokat tartalmazó vagy egyéb ok miatt nem publikus) irataiba bárki betekinthet előzetes egyeztetés után a NIOK Alapítvány irodájában.

A NIOK Alapítvány adatai az adjukösszén: 

Panaszkezelési beszámolók

Közlemény az 1% felhasználásáról

Adományozási beszámolók

Közhasznúsági jelentések/mellékletek

Éves beszámolók

KSH jelentések

HALLATJUK A HANGUNKAT.

Sajtó

 

KOMOLYAN VESZNEK MINKET.

Referenciák

 

CIVIL

VÁLLALATI

A felkészítésen, és a kampányfilmen túl is folyamatosan kaptuk a jótanácsokat, a biztatást, ötleteket a posztoláshoz, pontos ütemtervet és annak következetes számonkérését.

/ Snétberger Zenei Tehetség Alapítvány

További szervezetek, amelyeknek adománygyűjtési tanácsadással, tréninggel, kampánymentorálással segítettünk:

Mit jelent nekem a NIOK? Megkérdőjelezhetetlen szakmai felkészültséget, újító szellemű hozzáállást, kitartást, a munkájukba vetett rendíthetetlen hitet, nyitottságot, kedvességet és segítőkészséget. Kezdeményezéseik, mint az adományportál nem csak a civileknek kínál új adománygyűjtési formát, de nagy szerepet játszik a társadalmi szemléletformálásban is.

Kitartásuk és hitük irigylésre méltó. Volt, hogy hosszú hónapokra nyúló,  többoldalú egyeztetések alkalmával ők voltak azok, akik időről-időre előre lendítették a sokszor megrekedt egyeztetéseket. Valahányszor civil partner keresésével hozzájuk fordultam, mindig volt akár több javaslatuk is, még akkor is, amikor a leglehetetlenebb tárgyak adományozásáról volt szó.

/ Márton Csilla, Magyar Telekom

További vállalati, ügynökségi partnereink, akikkel együtt dolgoztunk: