A NIOK ALAPÍTVÁNY FÜGGETLEN, KÖZHASZNÚ CIVILSZERVEZET.

A NIOK

 

Küldetésünk, hogy a civil társadalom Magyarországon a civilszervezetek munkája által is erősebbé és fontosabbá váljon. Ennek érdekében dolgozunk és fejlesztjük programjainkat, melyek javítják a szervezetek szakszerűségét, eredményességét, és erősítik a civil szektor közigazgatáshoz, üzleti szférához és a társadalom egészéhez fűződő kapcsolatát.

Alapvető értéknek tartjuk az erős, alulról építkező civil társadalmat. Küldetésünknek eleget téve azt szolgáljuk, hogy a civilszervezetek megerősödjenek az értékteremtésben, s mindezt hatékonyan, fenntartható módon, átláthatóan tehessék.

Székhely: 1122 Budapest, Maros utca 23., mfszt. 1.
Könyvvizsgáló: NP Audit Tanácsadó Kft.
Adószám: 18063710-2-43
Számlaszám: MagNet Bank 16200106-11596972

A NIOK Alapítványt a Nonprofit Kutatócsoport alapította 1993-ban, majd a bíróság bejegyezte 1994-ben.
 

Az alapítói jogokat jelenleg magánszemély gyakorolja.

A NIOK Alapítvány kuratóriumának tagjai:

Jellen Kornél, a kuratórium elnöke

  Net-Investment vezérigazgató, befektetési szakértő

 

• Guzsaly Péter
  partnerkapcsolati vezető - Skool

Kirschner Péter

  médiatanácsadó

Liptay Gabriella

  kommunikációs szakértő, a KPMG Magyarország marketing és kommunikációs igazgatója

Marschall Miklós
  Transparency International Nemzetközi Titkárságának európai igazgatója majd általános igazgató-helyettese (1999-2017). Nyugdijas

Scsaurszki Tamás

  Gyökerek és Szárnyak Alapítvány kuratóriumi tag

Varga Éva

  Független tanácsadó, társadalmi vállalkozás és befektetés témában

KÖZÖSEN A CIVILEKÉRT!

 EHHEZ ÉRTÜNK, EZT CSINÁLJUK.

A csapat

 

Gerencsér Balázs

Igazgató

Balázs a NIOK igazgatójaként több évtizedes civil szektor fejlesztő tapasztalattal rendelkezik, a kezdetek óta foglalkozik adománygyűjtéssel, különös tekintettel az 1%-ra. Tréner, facilitátor és közösségfejlesztő.A legutóbbi időben - az Alapítvány vezetésén túl- a fenntarthatóság, a függetlenség kérdései, illetve a civilszervezetek kapcsolatainak építése foglalkoztatja leginkább.

Porkoláb Anikó

Programvezető

Nemzetközi kapcsolatok építője, nemzetközi projektek koordinátora. A nonprofit.hu portál megálmodójaként a nonprofit szektor kérdéseinek, problémáinak alapos ismeretével rendelkezik, a NIOK első adományozási portáljának elindítójaként pedig adományszervezés, és 1% terén is óriási tapasztalatokkal bír.

Sticklné Fodor Aranka

Irodavezető

Pénzügyi- és irodavezetőként felel a NIOK mindennapi működéséért. Mindent tud a szektort érintő bevallási határidőkkel, könyvelési és könyvvizsgálati kérdésekkel kapcsolatban. Mindezek mellett képes a NIOK szolgáltatásainak pénzügyeit is átlátni, rendben tartani.

Hegyes Ferenc

Technikai programkoordinátor

nonprofit.hu és a NIOK Hírlevél önkéntes szerkesztője, az adatbázis karbantartója, technikai fejlesztések támogatója, s mint ilyen, hihetetlen mennyiségű adat és szektorbeli tudás birtokosa. Ha valamire esetleg nem tudja a választ, akkor is tudja, hol, mit és kit kell keresni, hogy az információ minél gyorsabban napvilágra kerüljön.

Please reload

Gergely Anna Boglárka

Adjukössze programvezető // Fundraising tanácsadó

Több mint 10 éve dolgozik már a szakmában, nemzetközi non-profit szervezetnél szerzett széleskörű szakmai tapasztalatai később ügynökségnél fejlesztette tovább, ahol nagyvállalatok CSR kommunikációs projektjeit menedzselte. Elkötelezett a társadalmat érintő ügyek iránti, a vállalati adományozás a közösségi adományozási kultúra népszerűsítése a szívügye.  A NIOK kommunikációja mellett az adjukossze.hu program vezetője.

Makádi Zsófia

Programvezető

Zsófi másfél évtizedes tapasztalattal rendelkezik szervezeti fenntarthatóság és fejlesztés, forrásteremtés és kommunikációs területeken. Fő szakterülete a kiemelt adományozói kapcsolatok, a céges és alapítványi együttműködések. Programvezetőként a civilszervezetek társadalmi beágyazottságával, a NIOK kapacitásfejlesztési programjaival foglalkozik, és ő felel a nemzetközi és helyi adományozói kapcsolatokért.

Scheili Renáta

Programvezető

Rena több mint tíz éve dolgozik a civil szektorban, elsősorban önkéntesmenedzsmentben, követes és közösségi adománygyűjtésben, valamint adományozói kapcsolattartásban szerzett tapasztalatot. A NIOK Civil Díj programját vezeti, és a társadalmi bázisépítés program koordinátora.

Tóth Balázs

Programvezető

A NIOK Alapítvány szoftveradományozási programjának és a telefonos adománygyűjtési szolgáltatásának koordinálója. A szoftveradományozási programba regisztrált ügyfelek kapcsolattartója. Mindezek mellett adatgyűjtési- és rendezési guru is, ezzel támogatva a NIOK nem kevés adminisztrációt igénylő programjainak pontos és szakszerű kezelését is.

Please reload

ÁTLÁTHATÓK VAGYUNK.

Etikus működés

 

A NIOK Alapítvány kezdeményezője és aláírója az Adománygyűjtő Szervezetek Etikai Kódexének, melynek előírásait magára nézve kötelezőnek fogadja el.

A szervezet gazdálkodását az Alapítvány Felügyelő Bizottsága, illetve az Alapítvány által megbízott könyvvizsgáló ellenőrzi. A szervezet (személyes adatokat tartalmazó vagy egyéb ok miatt nem publikus) irataiba bárki betekinthet előzetes egyeztetés után a NIOK Alapítvány irodájában.

A NIOK Alapítvány adatai az adjukösszén: 

Panaszkezelési beszámolók

Közlemény az 1% felhasználásáról

Adományozási beszámolók

Közhasznúsági jelentések/mellékletek

Éves beszámolók

KSH jelentések

HALLATJUK A HANGUNKAT.

Sajtó

 

2019-12-03

 kép forrása: blikk.hu

Magyarország — Minden eddigi jótékonykodással kapcsolatos...

Magyarországon egyelőre a bizalmat kell építeni” – mondta Gelencsér Balázs, az a...

Please reload

KOMOLYAN VESZNEK MINKET.

Referenciák

 

CIVIL

VÁLLALATI

A felkészítésen, és a kampányfilmen túl is folyamatosan kaptuk a jótanácsokat, a biztatást, ötleteket a posztoláshoz, pontos ütemtervet és annak következetes számonkérését.

/ Snétberger Zenei Tehetség Alapítvány

További szervezetek, amelyeknek adománygyűjtési tanácsadással, tréninggel, kampánymentorálással segítettünk:

Mit jelent nekem a NIOK? Megkérdőjelezhetetlen szakmai felkészültséget, újító szellemű hozzáállást, kitartást, a munkájukba vetett rendíthetetlen hitet, nyitottságot, kedvességet és segítőkészséget. Kezdeményezéseik, mint az adományportál nem csak a civileknek kínál új adománygyűjtési formát, de nagy szerepet játszik a társadalmi szemléletformálásban is.

Kitartásuk és hitük irigylésre méltó. Volt, hogy hosszú hónapokra nyúló,  többoldalú egyeztetések alkalmával ők voltak azok, akik időről-időre előre lendítették a sokszor megrekedt egyeztetéseket. Valahányszor civil partner keresésével hozzájuk fordultam, mindig volt akár több javaslatuk is, még akkor is, amikor a leglehetetlenebb tárgyak adományozásáról volt szó.

/ Márton Csilla, Magyar Telekom

További vállalati, ügynökségi partnereink, akikkel együtt dolgoztunk:

Show More
NIOK Alapítvány logo