top of page
A NIOK
Kites Flying in Cloudy Sky

NIOK ALAPÍTVÁNY - A CIVIL TÁRSADALOM SZAKMAI FEJLESZTŐJE

FÜGGETLEN, KÖZHASZNÚ CIVIL SZERVEZET.

NIOK Alapítvány  -  a civil társadalom szakmai fejlesztője

A NIOK Alapítvány a civil szektor megerősítésén, fejlesztésén dolgozik közel 30 éve.

Függetlenség, szakmaiság, nyitottság, hatékonyság, szolidaritás -ebben hiszünk, ezt képviseljük. 

A  NIOK által nyújtott programok, képzések, forrásokat és fejlesztést biztosító pályázatok, adománygyűjtést és digitális jelenlétet támogató szolgáltatások elérhetőek minden Magyarországon működő civil szervezet számára a legkisebbektől a legnagyobbakig. A civil szervezetek hatékony szakmai munkáját segítjük, hogy minél nagyobb társadalmi hatást tudjanak elérni.
 

A NIOK által életre hívott Nonprofit.hu portál és a hetente megjelenő hírlevél a civil szféra legfontosabb információforrása. Az Adjukössze.hu adománygyűjtő platform és a CivilTech digitális szolgáltatásokat nyújtó oldal egyedülálló módon támogatja a szektor fejlődését és erősödését. A NIOK által biztosított pályázati források pedig anyagi hátteret jelentenek számos jó ügynek, melyek e támogatás nélkül nem valósulhatnának meg.

A NIOK Alapítványt a Nonprofit Kutatócsoport alapította 1993-ban, majd a bíróság bejegyezte 1994-ben.
 

Az alapítói jogokat jelenleg magánszemély gyakorolja.

A NIOK Alapítvány kuratóriumának tagjai:

• Jellen Kornél,

  a kuratórium elnöke

  Net-Invest vezérigazgató, befektetési szakértő

 

• Guzsaly Péter
  partnerkapcsolati vezető - Skool

• Kirschner Péter

  médiatanácsadó

• Liptay Gabriella

  kommunikációs szakértő, a KPMG Magyarország marketing és kommunikációs igazgatója

• Marschall Miklós
  Transparency International Nemzetközi Titkárságának európai igazgatója majd általános igazgató-helyettese (1999-2017). Nyugdijas

• Scsaurszki Tamás

  Gyökerek és Szárnyak Alapítvány kuratóriumi tag

Székhely: 1122 Budapest, Maros utca 23., mfszt. 1.
Könyvvizsgáló: Ecovis Audit Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft
Adószám: 18063710-2-43
Számlaszám: MagNet Bank 16200106-11596972

KÖZÖSEN A CIVILEKÉRT!
 EHHEZ ÉRTÜNK, EZT CSINÁLJUK.

A csapat

A CSAPAT
Gerencsér Balázs

Gerencsér Balázs

Igazgató

Balázs 2005 óta a NIOK igazgatója, szociológus, közgazdász, és több évtizedes civil szektor fejlesztő tapasztalattal rendelkezik. A kezdetek óta foglalkozik adománygyűjtéssel, kommunikációval civilszervezetek működési kérdéseivel. Tréner, facilitátor, teamcoach, szervezet- és közösségfejlesztő. A legutóbbi időben - az Alapítvány vezetésén túl- a fenntarthatóság, a függetlenség kihívásai, illetve a szervezeti hatékonyság növelését célzó vezetői megoldások, a változásmenedzsment foglalkoztatja.

Sczígel Andrea

Sczígel Andrea

Szenior Programvezető

Andi kommunikáció, CSR, sales, forrásszervezés területeken dolgozott, ahol vezető pozíciókban is kipróbálta magát mind a for profit, mind a nonprofit szférában. Az elmúlt 7 évben adománygyűjtés és kommunikáció területen tapasztalatot szerzett vállalati együttműködések, E-mail marketing, CRM management, social média eszköztáron alapuló forrásszervezés, továbbá közösségi adományozás és követes gyűjtés terén is. Programvezetőként az adjukossze.hu működtetéséért, kampányaiért, fejlesztéséért felel, tanácsadóként segíti a programban résztvevő szervezetek fundraising tevékenységét.

Tóth Balázs

Tóth Balázs

Programvezető

A NIOK Alapítvány szoftveradományozási programjának és a telefonos adománygyűjtési szolgáltatásának koordinálója. A szoftveradományozási programba regisztrált ügyfelek kapcsolattartója. Mindezek mellett adatgyűjtési- és rendezési guru is, ezzel támogatva a NIOK nem kevés adminisztrációt igénylő programjainak pontos és szakszerű kezelését is.

Asztalos Krisztina

Asztalos Krisztina

Programvezető

Az egyetemi évek alatt az önkéntesség, a nagyvállalati munkájában CSR programok szervezése, majd másoddiplomaként civil tanulmányok folytatása jelentette Kriszti életében a kapcsolatot a civil szférával. 2021-től a NIOK csapatának tagjaként képviseli és támogatja a civil szervezeteket, 2022-től programvezetőként a Hive Mind program koordinálásáért felel.

Sticklné Fodor Aranka

Sticklné Fodor Aranka

Irodavezető

Pénzügyi- és irodavezetőként felel a NIOK mindennapi működéséért. Mindent tud a szektort érintő bevallási határidőkkel, könyvelési és könyvvizsgálati kérdésekkel kapcsolatban. Mindezek mellett képes a NIOK szolgáltatásainak pénzügyeit is átlátni, rendben tartani.

Domján Dániel

Domján Dániel

Szerkesztő, adminisztrátor

Dani a NIOK-hoz 2021-ben csatlakozott, a nonprofit.hu, a NIOK Hírlevél valamint az adjukössze.hu junior szerkesztőjeként. A kapcsolódó felületek szerkesztésével, adminisztrációjával, és az esetlegesen felmerülő problémák gyors és hatékony megoldásával segíti a NIOK Alapítvány munkáját.

Baló Vera

Baló Vera

Önkéntes

Végzős közgazdász hallgatóként kezdett gyakornoki munkát a NIOK-nál, főként a programvezetők munkáját segítve, majd a Giving Tuesday (Adakozó Kedd), valamint a Mobildonor programok felelőse volt. Jelenleg külföldi tanulmányai alatt önkéntesként segíti a NIOK munkáját.

Porkoláb Anikó

Porkoláb Anikó

Szenior Programvezető

Nemzetközi kapcsolatok építője, nemzetközi projektek koordinátora. A nonprofit.hu portál megálmodójaként a nonprofit szektor kérdéseinek, problémáinak alapos ismeretével rendelkezik, a NIOK első adományozási portáljának elindítójaként pedig adományszervezés, és 1% terén is óriási tapasztalatokkal bír.

Scheili Renáta

Scheili Renáta

Programvezető

Rena 2008 óta dolgozik civil szervezeteknél. Több mint egy évtizedig vezetett egy nemzetközi önkéntesprogramot, illetve közösségi és követes adománygyűjtéssel foglalkozott. A NIOK munkatársaként a szervezet kapacitásfejlesztő programjaiban dolgozik és a Civil Díj programot vezeti. Feketeöves szervező, de egykori bölcsészként szívesen dolgozik szövegekkel is – legyen szó tartalomgyártásról vagy pályázatírásról.

Gál Georgina

Gál Georgina

gyesen

Georgina 10 évet dolgozott a hazai civil környezetvédelemben, nemzetközi agrár-környezetvédelmi projekteket koordinált, majd operatív vezetőként. Ezután 6 évig humanitárius segélyezési területen főképp Ukrajnában, Irakban és Kurdisztánban végrehajtott fejlesztési és segélyprogramokkal foglalkozott. Nemzetközi és projektmenedzseri ismereteit a NIOK-nál operatív menedzserként hasznosítja, ahol a működés támogatása és a nemzetközi projektek felügyelete a feladata.

Szenográdi Réka

Szenográdi Réka

Projekt asszisztens

Réka bölcsész diploma után önkéntesként, majd dolgozóként rögtön a civil szférában találta meg a helyét. Több, mint 10 évig a Fedél Nélkül utcalap társszerkesztője volt, valamint hajléktalanság témájában készített fel érintett előadókat. A NIOK csapathoz 2022 őszén csatlakozott a Mobildonor program felelőseként, valamint a Hive Mind program koordinálását segíti.

Kovács Réka

Kovács Réka

Kommunikáció

Réka a civil szektor sok területén kipróbálta már magát, emellett az egyetemen Közösségi és civil tanulmányokat végzett. Az utóbbi időben kommunikációs feladatkörökben dolgozik több szervezetnél, a NIOK-ban a közösségi média felületeket kezeli és egyéb kommunikációhoz köthető tevékenységekben vesz részt.

Hegyes Ferenc

Hegyes Ferenc

Önkéntes technikai programkoordinátor

A nonprofit.hu és a NIOK Hírlevél önkéntes szerkesztője, az adatbázis karbantartója, technikai fejlesztések támogatója, s mint ilyen, hihetetlen mennyiségű adat és szektorbeli tudás birtokosa. Ha valamire esetleg nem tudja a választ, akkor is tudja, hol, mit és kit kell keresni, hogy az információ minél gyorsabban napvilágra kerüljön.

A csapat tagja még sok további nagyon értékes és fontos munkát végző önkéntes, gyakornok, probono szolgáltató, külső szakértő. Velünk vannak nap mint nap adományozóink, támogatóink is. Nélkülük nem tudnánk így dolgozni, és nagyon reméljük, hogy még sokáig számíthatunk rájuk.

ETIKUS MŰKÖDÉS

Etikus működés

ÁTLÁTHATÓK VAGYUNK.

A NIOK Alapítvány kezdeményezője és aláírója az Adománygyűjtő Szervezetek Etikai Kódexének, melynek előírásait magára nézve kötelezőnek fogadja el.

Törekszünk rá, hogy szolgáltatásainkban és eseményeinken biztonságos feltételeket és közeget teremtsünk minden résztvevő számára, működésünk alapelvei itt olvashatóak.

 

A szervezet gazdálkodását az Alapítvány Felügyelő Bizottsága, illetve az Alapítvány által megbízott könyvvizsgáló ellenőrzi. A szervezet (személyes adatokat tartalmazó vagy egyéb ok miatt nem publikus) irataiba bárki betekinthet előzetes egyeztetés után a NIOK Alapítvány irodájában.

A NIOK Alapítvány adatai az adjukösszén: 

A NIOK Alapítvány ügyfél- és panaszkezelési szabályzata

Letöltés

Panaszkezelési beszámolók

Közlemény az 1% felhasználásáról

Adományozási beszámolók

Közhasznúsági jelentések/mellékletek

Éves beszámolók

KSH jelentések

HALLATJUK A HANGUNKAT.

Sajtó

SAJTÓ
REFERENCIÁK

KOMOLYAN VESZNEK MINKET.

Referenciák

CIVIL

VÁLLALATI

A felkészítésen, és a kampányfilmen túl is folyamatosan kaptuk a jótanácsokat, a biztatást, ötleteket a posztoláshoz, pontos ütemtervet és annak következetes számonkérését.

/ Snétberger Zenei Tehetség Alapítvány

További szervezetek, amelyeknek adománygyűjtési tanácsadással, tréninggel, kampánymentorálással segítettünk:

Mit jelent nekem a NIOK? Megkérdőjelezhetetlen szakmai felkészültséget, újító szellemű hozzáállást, kitartást, a munkájukba vetett rendíthetetlen hitet, nyitottságot, kedvességet és segítőkészséget. Kezdeményezéseik, mint az adományportál nem csak a civileknek kínál új adománygyűjtési formát, de nagy szerepet játszik a társadalmi szemléletformálásban is.

Kitartásuk és hitük irigylésre méltó. Volt, hogy hosszú hónapokra nyúló,  többoldalú egyeztetések alkalmával ők voltak azok, akik időről-időre előre lendítették a sokszor megrekedt egyeztetéseket. Valahányszor civil partner keresésével hozzájuk fordultam, mindig volt akár több javaslatuk is, még akkor is, amikor a leglehetetlenebb tárgyak adományozásáról volt szó.

/ Márton Csilla, Magyar Telekom

További vállalati, ügynökségi partnereink, akikkel együtt dolgoztunk:

bottom of page