Díjazzuk a civileket

2020-3-01

Melyik a legígéretesebb új civilszervezet, és melyik volt a legütősebb kommunikációs kampány a civil szektorban? A NIOK Alapítvány által alapított Civil Díj a legmenőbb, legizgalmasabb civil kezdeményezéseket díjazza.

 

 

A program célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a civil kezdeményezésekre, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el, különösen innovatívak, rendkívüli összefogást generáltak, változást indítottak el, vagy „csak” jó példával szolgálnak a többi civil számára. A díjátadó gála évről évre a civilek munkájának ünnepe és a civil szervezetek találkozóhelye.

 

A NIOK Alapítvány küldetése a hazai civil szektor megerősítése és az adományozás fejlesztése. A díj célja ezért az is, hogy minél többen megismerjék a szektor kiemelkedő kezdeményezéseit, és erősödjön a szervezetekbe vetett bizalom.

 

"A Civil Díj egyik létrehívójaként úgy döntöttünk, hogy ezentúl külön is kiemeljük, önálló díjjal jutalmazzuk a helyi kezdeményezéseket: azokat, akik a közösségeket szólítják meg, aktivizálják, emelik fel, és ezzel teszik élhetőbbé, vidámabbá a mindennapjainkat. Ők azok, akik sokszor nagyon kevés forrásból, de jó ötletekkel, sok lelkesedéssel, önkéntes munkával adnak példát mások számára is."  - mondta Gerencsér Balázs, a NIOK igazgatója, a zsűri egyik tagja.

 

98 projekt érkezett a 8 szakmai kategóriában kiírt pályázatra. A pályázók között található közösségi alapítvány, vidéki tanoda, társadalmi vállalkozás és művészeti kezdeményezés is. A 8 kategória nyerteseit neves, a nonprofit és a forprofit szektort is képviselő zsűri választja ki. A döntőbe jutott szervezetek online szavazáson vesznek részt, melyben a legtöbb szavazatot elért szervezet kapja a közönségdíjat. A díjátadó gála 2020. május 7-én kerül megrendezésre a MagNet Közösségi Házban.

 

A Civil Díj főtámogatója, a nonprofit szektor támogatásában kiemelkedő szerepet vállaló MagNet Bank közösségfejlesztési igazgatója, Molnár Csaba kiemelte, hogy azért tartja fontosnak a díjat, mert  a civilszervezetek sok nehézséggel, problémával szembesülnek az egyre szűkülő térben, és ez a díj az erőfeszítéseik elismeréseként erőt adhat a folytatáshoz. Ez a díj nemcsak pozitív visszajelzést ad, hogy megéri a sok befektetett munka, de mások számára is inspirációt jelenthet.

 

A Civil Díjjal kapcsolatos hírek a civildij.hu oldalon követhetőek figyelemmel. A Díj főtámogatója a MagNet Bank, együttműködő partnere a Civil Iránytű Alapítvány, médiapartnere az nlc.hu.

Share on Facebook
Please reload

Legfrissebb cikkek
Please reload

Archívum
Please reload

NIOK Alapítvány logo

ADOMÁNYOZÁSI MEGOLDÁSOK

SZOFTVER ADOMÁNYOK

1122 Budapest

Maros utca 23. mfszt. 1.

kapcsolat@niok.hu

etikus adománygyűjtő szervezet logo
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

#adnimenő

Az oldal tulajdonosa és üzemeltetője a NIOK Alapítvány.  © 2016  Minden jog fenntartva.

PARTNEREINK

D_logo.jpg
IMEDIA Kft.

Büszkék vagyunk rá, hogy itthonról és külföldről is támogatott, etikus adománygyűjtő szervezet vagyunk.

Telekom