top of page

Díjazzuk a civileket

Melyik a legígéretesebb új civilszervezet, és melyik volt a legütősebb kommunikációs kampány a civil szektorban? A NIOK Alapítvány által alapított Civil Díj a legmenőbb, legizgalmasabb civil kezdeményezéseket díjazza.

A program célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a civil kezdeményezésekre, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el, különösen innovatívak, rendkívüli összefogást generáltak, változást indítottak el, vagy „csak” jó példával szolgálnak a többi civil számára. A díjátadó gála évről évre a civilek munkájának ünnepe és a civil szervezetek találkozóhelye.

A NIOK Alapítvány küldetése a hazai civil szektor megerősítése és az adományozás fejlesztése. A díj célja ezért az is, hogy minél többen megismerjék a szektor kiemelkedő kezdeményezéseit, és erősödjön a szervezetekbe vetett bizalom.

"A Civil Díj egyik létrehívójaként úgy döntöttünk, hogy ezentúl külön is kiemeljük, önálló díjjal jutalmazzuk a helyi kezdeményezéseket: azokat, akik a közösségeket szólítják meg, aktivizálják, emelik fel, és ezzel teszik élhetőbbé, vidámabbá a mindennapjainkat. Ők azok, akik sokszor nagyon kevés forrásból, de jó ötletekkel, sok lelkesedéssel, önkéntes munkával adnak példát mások számára is." - mondta Gerencsér Balázs, a NIOK igazgatója, a zsűri egyik tagja.

98 projekt érkezett a 8 szakmai kategóriában kiírt pályázatra. A pályázók között található közösségi alapítvány, vidéki tanoda, társadalmi vállalkozás és művészeti kezdeményezés is. A 8 kategória nyerteseit neves, a nonprofit és a forprofit szektort is képviselő zsűri választja ki. A döntőbe jutott szervezetek online szavazáson vesznek részt, melyben a legtöbb szavazatot elért szervezet kapja a közönségdíjat. A díjátadó gála 2020. május 7-én kerül megrendezésre a MagNet Közösségi Házban.

A Civil Díj főtámogatója, a nonprofit szektor támogatásában kiemelkedő szerepet vállaló MagNet Bank közösségfejlesztési igazgatója, Molnár Csaba kiemelte, hogy azért tartja fontosnak a díjat, mert a civilszervezetek sok nehézséggel, problémával szembesülnek az egyre szűkülő térben, és ez a díj az erőfeszítéseik elismeréseként erőt adhat a folytatáshoz. Ez a díj nemcsak pozitív visszajelzést ad, hogy megéri a sok befektetett munka, de mások számára is inspirációt jelenthet.

A Civil Díjjal kapcsolatos hírek a civildij.hu oldalon követhetőek figyelemmel. A Díj főtámogatója a MagNet Bank, együttműködő partnere a Civil Iránytű Alapítvány, médiapartnere az nlc.hu.

Legfrissebb cikkek
Archívum
bottom of page