top of page

#GivingTuesday

AdakozoKedd_logo_fooldal.png

Csatlakozz Te is a világ legnagyobb adományozási mozgalmához!

#adnimenő #adnicuki #adniszexi

Adakozó Kedd - Giving Tuesday

2023. november 28.

A nap, amikor
az egész világ az adományozásért fog össze

Az #AdakozóKedd - nemzetközi nevén #GivingTuesday - egy globálisan terjedő mozgalom, melynek célja, hogy legyen egy nap, amikor minden az adományozásról, a jótékony cselekedetekről, és ezek ünnepléséről szól. A kezdeményezést a Black Friday és a Cyber Monday ellensúlyozására hívták életre Amerikában azért, hogy az embereket a nagy vásárlások időszakában arra buzdítsák, hogy odafigyeljenek egymásra, az elesettekre, a hátrányos körülmények között élőkre, és adományokkal másoknak is segítsenek, örömet okozzanak.

 

A NIOK Alapítvány 1994 óta, azaz immár 27 éve foglalkozik azzal, hogy segítse és fejlessze az adományozást, a civilszervezetek támogatását, és ehhez számos projektet, kampányt hívott már életre.

 

2014-ben indítottuk első #GivingTueasday kampányunkat, mert  fontosnak tartottuk, hogy a GivingTuesday mozgalmat megismerje az egész ország, megteremtsük hazánkban is az adományozás napját. 2017-től a NIOK Alapítvány lett a GivingTuesday mozgalom hivatalos magyarországi nagykövete. Kampányainkkal igyekszünk minél több embert adományozásra, a civilszervezeteket pedig saját ötletek megvalósítására buzdítani #GivingTueasday alkalmából.

A 2023-as év programja:

Készülj a Napra! - Giving Tuesday 2023

Közeledik 2023. november 28., a Giving Tuesday, az Adományozás napja. 

Az #AdakozóKedd – nemzetközi nevén #GivingTuesday – egy globálisan terjedő mozgalom, melynek célja, hogy legyen egy nap, amikor minden az adományozásról, a jótékony cselekedetekről és ezek ünnepléséről szól. A kezdeményezést a Black Friday és a Cyber Monday ellensúlyozására hívták életre Amerikában azért, hogy az embereket a nagy vásárlások időszakában arra buzdítsák, hogy odafigyeljenek egymásra, az elesettekre, a hátrányos körülmények között élőkre, és adományokkal másoknak is segítsenek, örömet okozzanak.

Civil szervezetek számára ismert, hogy az év végi, november-decemberi időszak különösen erős az adományozás szempontjából. Év végén még azok az emberek is adományoznak, akik év közben erre nem fordítanak figyelmet.

Amennyiben civil szervezetként fut adománygyűjtő kampányod a novemberi időszakban, vagy éppen most indítanál adománygyűjtést, a Giving Tuesday mindenképpen megfelelő felütésként szolgál. Ez a nap jó alkalom arra, hogy extra motiváló, felhívó üzenetekkel támogasd meg kampányod, vagy épp ezzel indítsd.

Ilyenkor a potenciális adományozók a Giving Tuesday-hez kötődő üzenetekkel, kreatívval még tovább érzékenyíthetőek, motiválhatóak!

Különösen jól jön a segítség, amikor tartalmat keresel adománygyűjtésedhez, vagy akár csak egy poszt erejéig egy felhívóban gondolkozol: nem is kell feltétlenül kampányolnod, a Giving Tuesday önmagában is elegendő üzenetet hordoz, egy-két személyre szabott mondattal kiegészítve már kész is az adományozásra felhívó bejegyzés és tartalom.

Akár kampányolsz, akár csak szeretnél egy kreatív tartalmat, a Giving Tuesday mindkettőben segít neked.

Szeretnénk minden szervezetet támogatni kommunikációjában azzal, hogy kész eszközrendszert bocsátunk rendelkezésre.

Nem kell átalakítanod adománygyűjtésedet, csak támogasd meg motiváló és buzdító üzenetekkel. Az adományozás napját világszerte ünneplik, a Black Friday napjain zajló vásárlási őrületet jó egy nemes tettel ellensúlyozni. Buzdítsd erre potenciális adományozóidat!

Üzenetek: 

 

 • Segítsünk együtt! 

 • Adni menő. 

 • Legyen ünnep az Adás!

 • A nap, amikor az egész világ az adományozásért fog össze. 

 • Csatlakozz Te is a világ legnagyobb adományozási mozgalmához!

 • Légy részese Te is!

 • November 28. - Save the date!

 • Adományozz most!

Hashtag-ek: 

 

#givingtuesday
#adnimenő
#adományozz
#közösensegítünk
#adakozókedd

Kreatív anyagok: 

 

Töltsd le a Giving Tuesday logót! Használd kampányod során posztokhoz, e-dm-ekhez!
Töltsd le a Giving Tuesday pecsétet! Jelöld vele ebben az időszakban a már meglévő kreatívodat!

 

Töltsd le a kampány kreatívját és használd kommunikációd során! 

Szerkeszthető, testre szabható anyagok: 

Figyeljétek a NIOK és az Adjukössze.hu FB oldalát, keressétek a Giving Tuesday post-okat és osszátok őket!: 

https://www.facebook.com/adjukossze.hu

https://www.facebook.com/niokalapitvany

Giving Tuesday - Segítünk, hogy év végi kampányod még sikeresebb legyen!

Támogasd kampányodat a Giving Tuesday által nyújtott lehetőségekkel!

 

A Giving Tuesday a Black Friday mintájára jött létre, Magyarországon 2014 óta a NIOK minden évben szervez rá aktivitást, hogy az év végi vásárlási őrületben az adományozás fontosságára hívjuk fel a figyelmet és segítsük a magánadományozást. Idén ez a nap 2023. november 28. 

 

A NIOK Adjukössze felülete idén a Giving Tuesday keretében egy olyan eszköztárat ad a kezetekbe, mellyel még hatékonyabbá, sikeresebbé tehetitek tervezett kampányaitokat!

GT-logo.png

2023-as együttműködési lehetőségek

Vállalati együttműködések

 

Van olyan vállalat, aki segítené szervezetedet, és szeretne erről hatékonyan kommunikálni? 

 • Válaszd Matchfunding vállalati együttműködést segítő kampányunkat!

 • Az Adjukössze.hu-n lehetőség van arra, hogy közösen gyűjts vállalati partnereddel, bevonva az ő célcsoportját is a jó ügy kommunikációjába. Így a vállalat által támogatásra szánt összeggel a vállalat kiegészíti a közösségi gyűjtésen összegyűlt összeget, mintegy megduplázza azt, ezáltal extrán motiválva minden adományozót, hiszem minden  adomány kétszer annyit ér! 

 

Miért jó, hogy az adjukossze.hu-n jelenik meg vállalati partnereddel közös kampányod? 

 • A vállalat könnyen és egyszerűen be tudja vonni dolgozóit is a gyűjtésbe.

 • A felület látványos kommunikációt tesz lehetővé, az adományozás könnyen és gyorsan kivitelezhető a SimplePay által biztosított felületen!

 • A kampány megjelenik az adjukossze.hu közösségi kampányokat bemutató felületén.

Töltsd fel vállalati partnereddel közös kampányodat az adjukossze.hu-ra, hogy megjelenhessen a kommunikációs kampányunk landing felületén, így hatékonyan támogathatod tervezett vagy futó kampányodat  november végén.

Élmény adománygyűjtés!

 

Szeretnél hatékony kampányt, de szükséged van a kommunikáció erősítésére? Szeretnél több emberhez eljutni? 

 

 • Élmény adománygyűjtés szolgáltatásunkkal segítünk abban, hogy hatékonyabban kommunikálhass.

 • Kampányodhoz influencereket találhatsz támogatóként, akik a saját táborukon keresztül egy számodra új, szélesebb célcsoportot tudnak megcélozni.

Ha bármelyik kampány érdekel, vedd fel velünk a kapcsolatot! Kontakt: Sczígel Andrea: a.sczigel@niok.hu

Légy részese Te is!

Egyénileg

Terjeszd Te is a #GivingTuesday hírét! Oszd meg a napi jó cselekedeteidet instán vagy facebookon a #GivingTuesday vagy #GivingTuesday hashtaggel. Hozz létre kezdeményezéseket, adományozz időt, pénzt, önkéntes munkát és érezd át a #GivingTuesday jótékony hatását a családoddal, barátaiddal együtt!

Céggel

Vállald fel, hogy a céged számára is fontos a jótékonykodás! Vond be a partnereket, ügyfeleket és munkatársakat, támogass ügyeket és szervezeteket, vagy karolj fel egy kezdeményezést!

Civilszervezettel

Indíts adománygyűjtő kampányt az adjukössze.hu oldalon, szervezz adománygyűjtő bulit, hirdesd hogy gyűjtesz adományokat a tevékenységedre, toborozz önkénteseket, hogy minél többen megismerjenek!

2021-es eredmények 

A 2021-es Giving Tuesday keretében arra biztattunk mindenkit, hogy az adományozás ünnepén válasszon egy jó ügyet az Adjukössze.hu platformon futó kampányok közül és támogassa azt!

A Giving Tuesday mozgalom egyre növekvő tábora több mint 10 millió forintot adományozott 2021. novemberében nemes ügyek támogatására. A kampány hatása még decemberben is érződött, amikor az év végi adományokkal együtt közel 12 millió forint adomány folyt be a kampányoló civil szervezetek ügyeire. 

A kampányban résztvevő hírességek videói:

Hajós András: https://fb.watch/9u49h4Lwhe/

Herczeg Szonja: https://fb.watch/9u3W3oZ1ve/

Soma Mamagésa: https://fb.watch/9u43wRt52F/
Steiner Kristóf: https://fb.watch/9u4bpeAhBC/
Közös videó: https://fb.watch/9u6no8ql9p/

bottom of page