Tréninganyag fejlesztés civil szervezetek számára

Társadalmi Bázis program

A Techsoup Europe hálózat tagjaival együttműködve, az Erasmus + program támogatásával munkatársaink képzéseken vesznek részt, amely által fejleszteni tudjuk a NIOK képzési kínálatát, tréninganyagait olyan témákban, amelyek a civil szervezetek digitális kompetenciáit erősíti a működésük, főként az ügyfelekkel való kapcsolattartás, kommunikáció terén.

 

A képzések tematikája:

 

  • hatékony kommunikációs stratégiaépítés civil szervezetek számára

  • a civil szervezetek segítése a digitális átalakulás útján

  • a szűkülő civil tér ellentételezése: hogyan érinti a dezinformáció a civil társadalmat, és hogyan lehet azt ellensúlyozni digitális média írástudás és ellennarratívák által

  • hatékony civil kampányok, történetmesélés és pozitív narratívák kialakítása

A képzések 2020. folyamán kerülnek megrendezésre Törökországban, Ausztriában, Lengyelországban és Romániában.

A NIOK Alapítvány 2016 óta segíti a civilszervezeteket a beágyazottságuk, fenntarthatóságuk és társadalmi bázisuk építésében. A NIOK szakértői hálózata bevonásával intenzív támogatást nyújt elsősorban kommunikációs és adományszervezési területeken. 

GivingTuesday / #AdakozóKedd

Civil Díj

A Civil Díj életre hívásával a NIOK Alapítvány és együttműködő partnere, a Civil Iránytű Alapítvány célja, hogy felhívja a szektor és a társadalom figyelmét azokra a civil kezdeményezésekre, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el, különösen innovatívak, rendkívüli összefogást generáltak, változást indítottak el, vagy “csak” jó példával szolgálnak a többi civil számára. A Civil Díjat minden évben szakmai zsűri ítéli oda több kategóriában, nyilvános pályázati szakaszt követően. A közönségdíj nyertese pedig online szavazáson kerül ki a döntőbe jutott szervezetek közül.

Az #AdakozóKedd - nemzetközi nevén #GivingTuesday - egy globálisan terjedő mozgalom, melynek célja hogy legyen egy nap, amikor minden az adományozásról, a jótékony cselekedetekről, és ezek ünnepléséről szól.

2014-ben indítottuk első #AdakozóKedd kampányunkat, mert  fontosnak tartottuk, hogy a Giving Tuesday mozgalmat megismerje az egész ország, megteremtsük hazánkban is az adományozás napját.

 

2017-től a NIOK Alapítvány lett a Giving Tuesday mozgalom hivatalos magyarországi nagykövete. Kampányainkkal igyekszünk minél több embert adományozásra, a civilszervezeteket pedig saját ötletek megvalósítására buzdítani #AdakozóKedd alkalmából.

Könyvtár

A NIOK Szakkönyvtára nyilvános könyvtár, elsődleges feladata a nonprofit szférában tevékenykedő szervezetek számára szükséges szervezet-ismereti információk biztosítása, folyamatos gyűjtése, karbantartása.

Magyarországon egyedülálló, folyamatosan bővülő gyűjteményünk alapvető küldetése a civil, nonprofit szakirodalom összegyűjtése, a civil szakemberek, felsőoktatásban hallgatók és érdeklődők támogatása a civil szektorral és a szervezetekkel kapcsolatos adatok, elemzések, háttéranyagok megismerésében.

Civil Tech Hub

 A Microsoft Magyarország támogatásával létrehozott Civil Tech Hub célja, hogy civil szervezetek számára rendezett képzéseknek, találkozóknak, beszélgetéseknek és más eseményeknek adjon helyet. Az inspiráló térben a civilek olyan megoldásokkal és technológiákat ismerhetnek meg, amelyek munkájukat segítik, hatékonyabbá teszik, és közelebb viszik a szervezeteket céljaik megvalósításához, küldetésük teljesítéséhez. Az első képzéssorozat várhatóan szeptemberben indul, az aktuális rendezvényekről a Facebook oldalunkon tájékozódhatsz.

NIOK, CIVIL TECH HUB
AdkozóKedd, GivingTuesday
Civil Díj

MINDIG KITALÁLUNK VALAMIT.

 ISMERD MEG TOVÁBBI TEVÉKENYSÉGEINKET!

Programjaink

ADOMÁNYOZÁSI MEGOLDÁSOK

SZOFTVER ADOMÁNYOK

1122 Budapest

Maros utca 23. mfszt. 1.

kapcsolat@niok.hu

etikus adománygyűjtő szervezet logo
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

Adószámunk: 18063710-2-43

Az oldal tulajdonosa és üzemeltetője a NIOK Alapítvány.  © 2016  Minden jog fenntartva.

PARTNEREINK

Telekom
D_logo.jpg
IMEDIA Kft.

Büszkék vagyunk rá, hogy itthonról és külföldről is támogatott, etikus adománygyűjtő szervezet vagyunk.