top of page

MINDEN, AMI CIVIL.
Civil Információs Tudástár és Könyvtár

Nonprofit.hu

NONPROFIT

Magyarország első számú nonprofit témájú portálja: hírek, tudástár, események, hogy ne maradj le semmiről!

Portálunk az első és legnagyobb hazai nonprofit témájú civil információs oldal, ahol a civilszervezetek és a szektor iránt érdeklődők megtalálhatják a számukra szükséges információkat.

 

Évi, közel 1 milliós oldalletöltés mellett a nonprofit.hu folyamatosan szolgáltatja a híreket, pályázati információkat, civil jogi, gazdasági ismereteket, álláshirdetéseket, rendezvények, konferenciák beharangozóit.

Bátran mondhatjuk, hogy a szektor egyik legfontosabb információs felülete ez a portál.

Tudástárában a civilszervezetek az alapítástól a megszüntetésig megtalálnak minden olyan tudnivalót, iratmintát, gyakorlati útmutatót, melyre munkájuk során szükségük lehet.

 

A Civil Kalendárium a szektor számára fontos események, és határidők összefoglalója, de portálunkon érhetőek el a szektor álláshirdetései is.


A nonprofit.hu hasznos információkkal szolgál a szektor iránt “még csak” érdeklődőknek is, segít belelátni a szektor életébe, a civilek munkájába.

ADATBÁZIS

MINDENKI BENNE VAN.

Adatbázis

A NIOK Alapítvány civilszervezeti adatbázisa segít az adományozóknak, hogy támogatási céljaiknak a legmegfelelőbb szervezetet találhassák meg. A civilszervezetek pedig megismertethetik az adományozókkal programjaikat, adománykéréseiket.

Magyarországon ma jelenleg közel 50.000 aktív és működő civilszervezet létezik. A NIOK által működtetett civilszervezeti adatbázisban ebből több mint 32 ezer szervezet adatai érhetőek el.


Adatbázisunkba a szervezetek maguk töltik fel azokat az információkat, melyeket a sikeres adományozáshoz szeretnének megadni, így bemutathatják programjaikat, adománygyűjtő tevékenységüket, és megadhatják elérhetőségeiket.

Az átláthatóság, és ellenőrizhetőség érdekében a szervezetek adatlapját összekapcsoljuk a NAV, és az OBH (Országos Bírósági Hivatal) adataival is, így minden hivatalos és nyilvántartott információ is megjelenik egy-egy szervezet profilján.

 

Az adatbázisban többféle kategória, és keresési szempont alapján kereshetnek a felhasználók számukra fontos szervezetet.

A NIOK adatbázisa természetesen az 1%-ot felajánló adófizetők egyik legkedveltebb keresőfelülete is.


Az adatbázis lehetőséget teremt vállalatok számára is, hogy megismerhessék a szervezetek szakmai profilját, és a NIOK támogatásával együttműködő partnereket keressenek.

NEM MARADSZ LE SEMMIRŐL.

Hírlevél

HÍRLEVÉL

A NIOK hetente megjelenő hírleveléből mindig első kézből értesülhetsz a szektor legfrissebb híreiről, pályázatairól, állásairól és egyéb tudnivalókról.

A NIOK számára kiemelten fontos, hogy a szektort érintő hírek, felhívások és tudnivalók időben eljussanak a civil szektor szereplőihez, az érdeklődőkhöz és az újságírókhoz.


Ennek érdekében indítottuk hírlevél szolgáltatásunkat, amely ezidáig több mint 500 alkalommal került kiküldésre, és jelenleg is 10.300 feliratkozót tájékoztat a nonprofit.hu híreiből szemezgetve.

Hírlevelünkben helyet kapnak a civileket érintő legfontosabb pályázati felhívások, események, a nonprofit szervezeteknek szóló vállalati és állami programok, és álláshirdetések. Továbbá követőink innen értesülhetnek a NIOK aktuális ajánlatairól, rendezvényeiről, állásfoglalásairól.


Ne maradj le! Iratkozz fel Hírlevelünkre! A szektor legfrissebb hírei minden héten. Tőlünk, neked.

Hive Mind
Colleagues at Work

KÖZÖSEN - ERŐSEBBEN!

Hive Mind

Hive Mind platform - nemzetközi tanulási tér, melyen a NIOK hazai és nemzetközi tudásanyaggal, képzésekkel és különleges eszköztárral  segíti a civil szervezeteket, hogy kommunikációjukat hatékonyan és biztonságosan valósítsák meg az online térben.

Mi a NIOK-nál úgy gondoljuk, hogy az egészséges civil szektor egyik alapvető feltétele, hogy a civil szervezetek az átlátható és szakmailag felkészült működés mellett a társadalom tagjaival minél szélesebb körű együttműködésben végezzék munkájukat. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a civil szervezetek kommunikációs és stratégiaalkotási képességeit folyamatosan erősítsük és fejlesszük. 

 

A civil szervezeti kommunikáció a mai világban rengeteg kihívással néz szembe. Villámsebességgel változnak a médiahasználati szokások és a kommunikációs csatornák, ezek mellett pedig a dezinformáció, polarizáció, digitális támadások fénykorában élünk. 

 

A NIOK a Hive Mind platformon összegyűjtött tudásanyaggal, háttéranyagokkal, képzésekkel pontosan ezekre a kihívásokra kínál megoldásokat, hogy segíteni tudjunk nektek egy hatékony és biztonságos online kommunikációs stratégia kialakításában. 

A Hive Mind platformot és a hozzá kapcsolódó programokat a NIOK a TechSoup Global “Digital Activism Program”-mal együttműködésében valósítja meg.

A NIOK a TechSouppal a CivilTech programban már évtizedek óta együttműködik abban, hogy a civil szervezetek minél inkább meg tudjanak felelni a digitális világ kihívásainak.

A Hive Mind küldetése, hogy a közösség tagjainak lehetőséget biztosítson a közös tanulásra és fejlődésre az alábbi utakon:

 

A Hive Mind kiemelt témái:

  • online kampányszervezés, 

  • pozitív narratívák kidolgozása, 

  • félretájékoztatás (dezinformáció) elleni küzdelem, 

  • médiaműveltség és 

  • digitális biztonság növelése. 

 

Emellett hatodik témaként 2023-ban megjelenik a szervezeti és mentális reziliencia is.

Tudj meg többet a Hive Mind ‘Digitális Aktivizmus Programjáról’!

NIOK Szakkönyvtár
books-1163695_1920.jpg

MINDIG KITALÁLUNK VALAMIT.

NIOK Szakkönyvtár

A NIOK Szakkönyvtára nyilvános könyvtár, elsődleges feladata a nonprofit szférában tevékenykedő szervezetek számára szükséges szervezet-ismereti információk biztosítása, gyűjtése, karbantartása. Frissülő gyűjteményünk alapvető küldetése a civil, nonprofit szakirodalom gyűjtése, a civil szakemberek, felsőoktatásban hallgatók és érdeklődők támogatása a civil szektorral és a szervezetekkel kapcsolatos adatok, elemzések, háttéranyagok megismerésében.​

Könyvtári alapdokumentumok:

Az elmúlt évtizedben a korszellemnek megfelelően a nonprofit tudás jórésze is a „felhőbe” költözött, így könyvállományunk tekintélyes részét – fájó szívvel, de tiszta lelkiismerettel - átadtuk az ELTE Társadalomtudományi Kar könyvtárának. (Már javában zajlik a kategorizálásuk.) 

 

Mi pedig tovább specializálódtunk az alábbi területekre:

  • Forrásszervezési, adománygyűjtési tudnivalók

  • Szektor információk

  • Nonprofit menedzsment ismeretek

 

Gyűjteményünk ma mintegy 500 kiadványt tartalmaz. A könyvtárunk folyamatos felfejlesztése során tartalmában, állományában igyekszik lefedni egy átlagos civil szervezet fenti területekre irányuló tudásszomjának minden szegmensét.​

 

A könyvek jelentős számban angol nyelvűek. A könyvtárból kiadványok kölcsönzésére letét ellenében van lehetőség, ennek mértéke az adott kiadvány értékétől függ, de legalább 10 000 Ft.

 

Nyitvatartás: hétfőtől csütörtökig, 09-17 óráig tart nyitva.​ A Könyvtár kerekesszékkel is megközelíthető.​

 

Látogatás előzetes bejelentkezéssel lehetséges ezen az email címen: konyvtar@niok.hu

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

bottom of page