top of page

Az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával valósult meg IKT tudásfejlesztési tréningsorozatunk, amely során a Techsoup Europe hálózat lengyel, osztrák és cseh partnereivel működtünk együtt, hogy a civil szervezeteket fejlesztő, illetve kommunikációval foglalkozó szakemberek online tudását külföldi képzéseken fejlesszük.

A képzések tematikája tág volt, de mind az online és digitális eszközök eredményesebb használatát segítette elő a szervezeti munkában és a célcsoport (főként sérülékeny emberek, hátrányos helyzetű gyerekek) fejlesztésére irányuló mentori, tanácsadói munkában.

 

Minden képzésen 5-5 fő vett részt.

2019. március 4-8.

Bécs, Ausztria

Az osztrák tréning sok témát ölelt át a megszerzett tudás átadási módszertanán keresztül a közösségi média használatán, a digitális környezetben eligazodó szervezeti működésen és az online adománygyűjtésen át a digitális biztonságig terjedt. Legizgalmasabb és legnagyobbra értékelt workshopjai mégis a storytelling – hogyan kommunikáljuk a történeteinket, illetve a videókészítés volt, ahol a tervezéstől a megvalósításig egyszerű videókat készíthettek a munkatársak, akik ezt a tudást a szervezeti munka, eredmények bemutatására, és adománygyűjtési munkában is használni tudják.

 

2019. április 1-5.

Prága, Csehország

A prágai képzési hét az online projektmenedzsment mellett az adománygyűjtésről szólt, és az ahhoz kapcsolódó kommunikációs, közösségi médiában használt és online marketing tudást fejlesztette a résztvevők körében.

 

2019. május 6-10.

Varsó, Lengyelország

Találd ki, tálald és kövesd nyomon a történeted! volt a kerete a varsói képzésnek.

A képzésbe a civil szervezeti munkában mára nélkülözhetelenné vált történetmesélés módszerei mellé olyan workhopok is belefértek, mint hogy hogyan dolgozz együtt kollégáiddal online eszközökkel, milyen etikai és jogszabályoknak kell megfelelni tartalomkészítésnél, és hogyan találnak a szervezetre, a történet által az emberek.

 

Mivel a projekt kiemelt célja volt, hogy a képzéseken részt vevők a szerzett tudást továbbadják másoknak, akik civil szervezetekben aktívak, a résztvevő önkéntesek hozzájuk közel álló szervezetek számára adták tovább tanácsadás, workshop formájában a tudást, eddig mintegy 127 emberhez jutottak el közvetve a tréningsorozaton elhangzottak. Azért dolgozunk, hogy ez a sorozat folytatódjon, és sok szervezet működése, kommunikációs, adománygyűjtési képessége, és nem utolsósorban célcsoportspecifikus fejlesztési módszertana fejlődjön az online és digitális eszközök, lehetősége használata által.

Project summary in English

 

The project addressed to develop skills and professional competences of 15 educators in the civil sector through three trainings provided by renowned "IT for Good" course providers in Czech Republic, Poland and Austria, between September 2018 and August 2019.

 

Diversification of course provides aimed at building cross-boarder understanding of digital adult education context in the region of Central Europe.

 

Followed by a survey about level of knowledge and expectations among participants, they have raised their knowledge in the following areas, which are important for digital activism, online communication and fundraising, and work with clients in excluded groups:

 

  • video-editing skills (youtube, vlogging, video marketing for education content);

  • social media usage in educational context;

  • new online educational methodologies for adult education;

  • online project management skills and team communication;

  • knowledge on crowdfunding for the social causes;

  •  digital marketing knowledge;

Each participants had to train 3 trainers in the social field andother NGO communication specialist, who will give their knowledge futher. During the project phase the 15 participants have organised workshops, events and consultations to further 127 people already.

With the support of the Erasmus+ program of the European Union. 

Erasmus+ IKT tudásfejlesztés

bottom of page