top of page
Stronger Roots - matching grant honlap fejléc.png

Stronger Roots

program

Pályázati felhívás

A NIOK Alapítvány örömmel hirdet újabb pályázati lehetőséget a Stronger Roots programon belül, amelyben közösségi adománygyűjtő (crowdfunding) kampányok kiegészítő támogatására pályázhattok.

A kiválasztott pályázóknak pénzügyi támogatást nyújtunk, amellyel megduplázzuk a közösségi adománygyűjtő kampányukban gyűjtött összeget (ún. matching grant-et biztosítunk), amennyiben a kitűzött célösszeg legalább 80%-át elérték. A szervezetek a projekt 12 hónapja alatt a közösségi adománygyűjtéshez kapcsolódó kapacitásépítő programban is részt vesznek (képzés, tanácsadás), ami segít megtervezni és megvalósítani kampányukat.

UJ_NIOK_ALAPITVANY_LOGO_HONLAP.png
Logo_Stronger_Roots6-768x398.jpg

A NIOK 2016 óta foglalkozik a társadalmi bázisépítés tematikájával, programjainkban több mint 60 szervezet vehetett már részt, a társadalmi bázisépítés program módszertanát pedig a V4 országokban működő partnereink is átvették. A Stronger Roots program célja, hogy növelje a civil szervezetek ellenállóképességét, erősítse társadalmi tőkéjüket, és beágyazza őket azokba a közösségekbe és társadalmakba, amelyekben működnek.

A NIOK Alapítvány 2019 óta dolgozik konzorciumként az OSF Prague-gal, a Glopolis think-tankkel és az OSF Bratislava-val a Stronger Roots program megvalósításán, hogy közösen erősítsék a civil társadalmat Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában.

 

A programot az Európai Unió Citizens, Equality, Rights and Values (CERV) programja finanszírozza.
 

A pályázati kiírás részletei

Kiegészítő támogatás (matching grant) közösségi adománygyűjtő kampányokhoz

A felhívás általános célja, hogy a résztvevő szervezetek bővítsék ismereteiket és készségeiket a kapcsolódó területeken (online kommunikáció, adománygyűjtés, kampánytervezés, elérés és bevonás stb.), egy sikeres közösségi adománygyűjtő (crowdfunding) kampányt vigyenek végig, és jobban bevonják a társadalmi bázisukat a szervezet projektjeibe és tevékenységeibe.

 

A pályázók szervezetenként egy pályázatot nyújthatnak be, projektenként legalább 1000 euró, de legfeljebb 4000 euró összegű kiegészítő támogatásra. (A pályázati anyagban a közösségi adománygyűjtő kampány célösszegét 1000 és 4000 euró között kell megadni, ám az adománygyűjtés forintban történik majd.) A pályázati projekthez nem szükséges társfinanszírozás.

 

A támogatás kötelező időtartama 9-12 hónap, amelybe beletartozik a szakértői támogatói program, a kampányidőszak, valamint a céltevékenység megvalósítása is (amelyre az adománygyűjtés irányul).

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. május 28., 13:00 óra

 

A támogatott projektek várható kezdési ideje: 2024. szeptember

A közösségi adománygyűjtő kampányok időszaka: 2024. október 1. és 2025. március 31. között
A támogatott projektek befejezésének várható ideje: 2025. augusztus
Záró beszámoló: 2025. szeptember

A pályázók számára nyújtott támogatás, tájékoztató webinár

Információs webinar időpontja: 2024. április 16. 13:00 - 14:00
Regisztráció ezen a linken keresztül.

 

Az információs webinaron a pályázati kiírással és az értékelési szempontrendszerrel kapcsolatos kérdésekre adunk választ, valamint a közösségi adománygyűjtő kampányokról tartunk egy rövid bemutatót. A benyújtani tervezett projektek, kampányok tartalmával kapcsolatban azonban nem tudunk visszajelzést vagy véleményezést adni.

 

Egyéni információnyújtás 2024. május 24-ig emailben, a tarsadalmibazis@niok.hu email címen.
 

Pályázati infowebinar - Kiegészítő támogatás közösségi kampányokhoz

Gyakran Ismételt Kérdések

tronger_Roots_paticka_SoMe_2024.png

Létrejött az Európai Unió finanszírozásával. Az itt kifejtett nézetek és vélemények azonban kizárólag a szerző(k) sajátjai, és nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió vagy az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség véleményét. Ezekért sem az Európai Unió, sem a támogatást nyújtó hatóság nem tehető felelőssé.

bottom of page